Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Value Bettting από το original betman


Value Betting

Value Bet - αξίζει να το ρίξεις

Στο στοίχημα υπάρχουν πολλοί παράγοντες, οι περισσότεροι αστάθμητοι, που παίζουν ρόλο στο αποτέλεσμα, αλλά στο φινάλε της κουβέντας αυτοί που μένουν είναι οι παίκτες και οι αποδόσεις, που προτιμούν, και καθορίζουν αν κάποιος θα είναι κερδισμένος ή χαμένος μακροχρόνια. Σε αυτό το σημείο μπαίνει στη συζήτηση το value betting.
Με τους bookmakers να είναι ξεκάθαρα διαβασμένοι, ειδικά οι μεγάλες και αξιόπιστες εταιρείες, στο να βγάζουν αποδόσεις, να υπολογίζουν την ακριβή πιθανότητα αποτελεσμάτων αθλητικών γεγονότων και να βγάζουν κέρδος.
Πώς μπορεί να το αλλάξει αυτό ο παίκτης;
Καταρχάς, το στοίχημα ναι μεν έχει αποδόσεις που σχετίζονται με πιθανότητες, αλλά αυτές οι πιθανότητες δεν είναι το ίδιο με τις πιθανότητες που καθορίζουν το αποτέλεσμα άλλων παιχνιδιών, όπως το blackjack, τη ρουλέτα κτλ. Στο στοίχημα οι πιθανότητες αλλάζουν.
Έτσι, όσο καλές κι αν είναι οι εταιρείες στη δουλειά τους, πάντα θα κάνουν λάθη. Αυτά καλείται να βρει ο παίκτης του στοιχήματος και να τα εκμεταλλευτεί βγάζοντας κέρδος.
Οι παίκτες του στοιχήματος διαφέρουν στο πώς προσεγγίζουν το στοίχημα, άρα και στο πώς αποκτούν τη γνώση και την εμπειρία για να μπορέσουν να αντιληφθούν πότε μια απόδοση είναι value και πότε όχι. Άλλοι, υιοθετούν μαθηματικά συστήματα, άλλοι περνούν ώρες κάθε εβδομάδα σε αθλητικές εφημερίδες και site για να αλιεύσουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν, για τραυματισμούς, τιμωρίες, ακόμα και για τον καιρό. Άλλοι, πάλι, βασίζουν την κρίση τους σε υποκειμενικά κριτήρια, βασισμένοι σε κάποια διαίσθηση για το τι μπορεί να συμβεί.
Δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη προσέγγιση για να αποκτήσει κάποιος παίκτης το πλεονέκτημα έναντι της εταιρείας. Η καλύτερη για τον καθένα είναι αυτή που λειτουργεί για τον καθένα. Απλώς αυτή θα πρέπει να έχει προέλθει από μελέτη και να ακολουθείται με πειθαρχία.
Όποια όμως κι αν είναι η προσέγγιση, αυτό που (πρέπει να) έχουν όλες κοινό είναι το ότι ουσιαστικά προσπαθούν να βρούνε value στις αποδόσεις. Ως value στις αποδόσεις ορίζεται η συνθήκη κατά την οποία η πραγματική πιθανότητα επαλήθευσης ενός στοιχήματος είναι μεγαλύτερη από την υπολογισμένη απόδοση του bookmaker. Θα αναρωτηθείτε ποιος ορίζει την πιθανότητα επαλήθευσης ενός στοιχήματος. Η απάντηση είναι ο ίδιος ο παίκτης, γι’ αυτό αναφερθήκαμε νωρίτερα στη γνώση και εμπειρία, που έρχονται με το χρόνο παιξίματος και φυσικά τη μελέτη πιθανοτήτων και αποδόσεων.
Κάποιος παίκτης, που γνωρίζει και αναζητά το value betting δεν έχει πρόβλημα να παίξει υπέρ κάποιου αουτσάιντερ ή γενικώς κάποιας ομάδας που πιστεύει ότι δεν θα κερδίσει (είτε είναι αουτσάιντερ είτε όχι), αρκεί να υπάρχει value στις αποδόσεις του bookmaker.
Στην αναζήτηση, λοιπόν των value bets, απαιτείται ο παίκτης να έχει γνώση των αθλημάτων και εμπειρία στο παιχνίδι για να μπορέσει να διακρίνει πιο γρήγορα το κάθε συμφέρον στοίχημα. Εδώ, η ταχύτητα παίζει μεγάλο ρόλο γιατί μπορεί οι στοιχηματικές εταιρείες να κάνουν λάθη ενίοτε, αλλά τις περισσότερες φορές είναι γρήγορες στο να τα διορθώνουν. Οπότε καθώς περνάει ο χρόνος, είναι πιο εύκολο για έναν παίκτη, που έχει μάθει πώς να υπολογίζει πιθανότητες και αποδόσεις, να βρίσκει τα στοιχήματα, που του δίνουν αξία και να τα προτιμά. Εννοείται, ότι όταν αποκτήσει τη γνώση και την εμπειρία, και εφαρμόζει με πειθαρχία τα όσα έμαθε, τότε συναισθηματισμοί και κρίσεις βασισμένες σε αυτούς μπαίνουν στο περιθώριο και ευνοούν το παιχνίδι του παίκτη.
Αυτός ο παίκτης, μακροπρόθεσμα θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι κερδισμένος από το στοίχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου